Mimi Nizan

BLOG NL

Welke materialen gebruik ik om te illustreren?

welke-materialen-gebruik-ik-om-te-illustreren.jpg

Regelmatig krijg ik vragen over de materialen die ik gebruik om mijn illustraties te maken. Reden genoeg om er een video over op te nemen, die vind je hieronder. De afgelopen jaren heb ik geëxperimenteerd met verschillende materialen. Dit zou ik iedereen die tekent ook aanraden, zo kom je erachter wat het fijnst voor je werkt. Je hebt ten slotte ontzettend veel verschillende opties zoals o.a. verf, potloden, inkt, stiften en krijt. Ook qua papier en kwasten valt er veel uit te proberen.

Inmiddels heb ik wel mijn essentiële go-to’s die ik voor bijna alle artworks gebruik. Aquarelverf en gouache verf zijn bijvoorbeeld onmisbaar op mijn bureau. Qua papier werk ik graag op A3 of A4 formaat, het liefst een beetje dik en met structuur (zie video voor reden). En van mijn collectie met twintig kwasten grijp ik toch iedere keer dezelfde vier — een beetje hetzelfde verhaal als met Beha’s. Herkenbaar?

Je kunt met producten van alle merken of prijscategorieën prima illustraties maken. Mocht je het toch willen weten, in de video beschrijving heb ik een lijstje toegevoegd van ieder product.

Illustraties die ik voor print of online maak, moet ik achteraf scannen en digitaal bewerken. Misschien kan ik daar ook een keer een aparte post of video over maken. Mocht je hier interesse in hebben, laat het dan even via mijn Instagram pagina weten.

Veel kijkplezier!

Mimi Nizan