Mimi Nizan

ABOUT NEDERLANDS

MimiNizan_byMeisBelleWahr_002-sRGB.jpg
 

Mijn naam is Mimi. Welkom op mijn website en bedankt dat je de tijd neemt om mijn werk te bekijken. Ik ben een illustratrice en creative director uit Amsterdam. Ik houd van (fantasie)films kijken, lezen op een regenachtige dag en kruidige kopjes thee drinken.

Als kind was ik al dagelijks aan het tekenen, en anders was ik wel met mijn neus tussen de boeken te vinden. Tijdens mijn studie (Media Management) liep ik stage bij SBS Productions. Dit deed ik op de afdeling archief & mediamanagement. Na het behalen van mijn diploma bleef ik een tijdje in de TV-industrie werken als freelancer. Ik heb ook regelmatig minder creatieve banen gehad, zoals twee jaar werken in een garderobe bijvoorbeeld. Daar heb ik best wat geleerd over mensen. Om aan de drukte van duizenden bezoekers te ontsnappen begon ik in mijn mijn hoofd verhaaltjes te bedenken. Terugdenken aan die tijd geeft me nog steeds inspiratie.

In 2013 maakte ik een video waar ik het sprookje Alice in Wonderland illustreerde. Dit deelde ik op social media en mailde ik naar mijn contacten. Daarna begonnen modemerken me te benaderen en werd ik voor de eerste keer gevraagd om live-art te doen op een mode event. Vrij snel volgden er meer aanvragen. Ik begon toen ook te werken voor tijdschriften en lifestyle merken. Sindsdien heb ik gewerkt voor klanten zoals o.a. Moët & Chandon, H&M, Hugo Boss, Estée Lauder, Kit Kat, TOPSHOP, Lancôme, UGG Australia, Ted baker, Marc Cain, CosmoGIRL! and L’officiel Magazine.

Terwijl ik nu doorga met werken voor mode en lifestyle merken, neem ik nu ook de tijd om illustraties te maken die gericht zijn op kinderen. Het is dan ook een grote droom van me om kinderboeken te illustreren. Ik ben nog maar kort geleden begonnen met deze illustraties te delen op mijn website en social media kanalen, maar ik wil er nog veel meer maken. Mijn doel op dit moment is om samen te werken met uitgeverijen en auteurs. Het zou te gek zijn om samen interessante, grappige en wonderlijke verhalen te creëren!